tenerifeclub.pl

Restaurace

Patříte mezi ty, kteří si na dovolené nenechají ujít ochutnávání místních specialit? V restauraci Hotelu Marino Tenerife své chuťové pohárky nezklamete. Místní strava je totiž nejen chutná a vydatná, ale také zdravá a připravovaná vždy z čerstvých surovin.

Ostrov obklopuje Atlantský oceán, a tak není divu, že důležitou součástí hotelového jídelníčku jsou ryby a dary moře. Ochutnat tak můžete chobotnici, mečouna či další druhy místních ryb, jako je například vieja (takzvaná papouščí ryba) nebo cherna (druh kanice). Ochutnat musíte také paellu (směs rýže, zeleniny a čerstvých mořských plodů).

Ráno na vás čekají vydatné bufetové snídaně a večeře si pak vychutnáte společně se zábavným animačním programem. Vybírat můžete jak z pestrého bufetu, tak i ze stálého menu. Opravdu tradiční kanárská kuchyně je směsicí jídel pevninského Španělska, doplněna o jihoamerický temperament a zdejší tradiční způsoby přípravy. Nejrozšířenější přílohou jídel jsou Papas arrugadas, což by se dalo přeložit jako krabaté, či vrásčité brambory. Jedná se o brambory vařené v mořské slané vodě. Další zcela typickou kanárskou specialitou jsou omáčky mojo, které nechybí u žádného pokrmu. Mají snad nekonečné množství variant, ale nejčastěji se setkáte s červenou a zelenou. Červená mojo je připravovaná z červených chilli papriček, zelená zase z bazalky a koriandru. Na Tenerife zdomácněla i řada pokrmů z pevninského Španělska. Jak Vám ale potvrdí náš vrchní Fernando, tak pevninská kuchyně je od té tenerifské zcela odlišná.

Speciální menu je vždy připravováno k tematickým večerům. Rádi pro vás kompletně uspořádáme oslavu jakékoli příležitosti.